Volgens het rapport zal het zuiden van Europa in de toekomst zwaar te maken krijgen met bosbranden.
Volledig scherm
Volgens het rapport zal het zuiden van Europa in de toekomst zwaar te maken krijgen met bosbranden. © AFP

Europees Milieuagentschap waarschuwt voor overstromingen, droogtes en bosbranden

In een nieuw rapport komt het Europees Milieuagentschap (EEA) opnieuw met een duidelijke waarschuwing: de komende decennia krijgt ook Europa te maken met meer overstromingen, droogtes en bosbranden. De landen zullen zich moeten aanpassen. 

14 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Bert De Bruin,het gaat steeds sneller per jaar,maar die125cm dat u aanhaalt,is nergens te vinden in archieven van voorspellingen. En nog iets,niet overal stijgt de zeespiegel even snel ( in koude wateren zet water minder snel uit,in tropische wateren gaat het wel sneller).Feit is wel dat noordzee reeds 2°c warmer is dan 60 jaar geleden.
  • Pieter De Ruyter

    4 jaar geleden
    @Bert De Bruin,20 jaar geleden voorspelde men 35 cm tegen 2100.Dat is 3,5 mm per jaar,let wel het grootste part zou na 2050 komen.Nu rekent men 60 cm als minimum en 3,30 meter als worst-case tegen 2100.Ik heb in ieder geval in mijn kinderjaren nooit kliffen van 2 meter zand gezien aan de zee.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Klimaatverschuiving is even oud als de wereld zelf daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn. Volgens voorspellingen van wetenschappers 20 jaar geleden had vandaag de zeespiegel 125 cm gestegen moeten zijn en wat blijkt, het is slechts 2,3 cm.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Hebben we daar het EUROPEES MILIEU AGENSCHAP voor nodig. Om te weten wat de verschillende regeringen ons aangedaan hebben. Ze kunnen het sigaretten roken nog niet aan banden leggen, laat staan de enorme bosbranden die er zijn en nog zullen komen. Als wij geen graadje minder stoken, waarom draaien jullie dan de gaskraan niet toe. Ha nee dat brengt op he. Laat ons ons dan ook verwarmen aan de bosbranden.
  • johan debue

    4 jaar geleden
    Ze kunnen het nog geen 2 uur op voorhand voorspellen zie onze laatste storm de wereld was bijna vergaan maar het bleek weeral een storm in een glas water .Mensen bang maken daar zijn ze goed in.