Robert De Niro en Al Pacino keren met lege handen terug van de Oscars.
Volledig scherm
Robert De Niro en Al Pacino keren met lege handen terug van de Oscars. © EPA

Spectaculair verlies voor ‘The Irishman’, zelfs na Netflix-campagne van 160 miljoen dollar: “Hollywood is niet klaar voor de streamingwereld”

OscarsGeen filmstudio was dit jaar zo vaak genomineerd voor een Oscar als Netflix, en niemand heeft zwaarder verlies geleden. Ondanks de vierentwintig nominaties nam de streamingdienst uiteindelijk maar twee beeldjes mee naar huis. Laura Dern won de Oscar voor ‘Beste Vrouwelijke Bijrol’, voor haar rol in ‘Marriage Story’. ‘American Factory’ van Barack en Michelle Obama kreeg een Oscar voor beste documentaire. De rest bleef met lege handen achter.

11 reacties

  • Carmen De Gussem

    4 jaar geleden
    Ik ben heel blij dat een film die in het begin hoofdzakelijk alleen op Netflix te zien was verloren heeft. Een film komt nog steeds meest tot zijn recht op het witte doek en voor the Irishmen had je nauwelijks de gelegenheid om hem in de bioscoop te bekijken want men vertoonde hem enkel nog op die stomme, dure netflix.Die Netflix en dergelijke maken het gewone tv. aanbod voor de gewone mens kapot ;enkel als je zo een duur abonnement neemt kan je nog eens een nieuwe film zien.
  • eric debanne

    4 jaar geleden
    De gouden periode van Hollywood is al lang voorbij met hele grote filmsterren ...! Nu trekt het op niets meer Meer kwantiteit dan kwaliteit helaas ...
  • michael glingani

    4 jaar geleden
    Prachtige film, ik denk dat je een andere film voor hebt dan deze saaie, langdradige rommel.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Prachtige film. Denk dat het probleem meer is dat de Oscarbeeldjes worden gemanipuleerd.
  • Steven van Soom

    4 jaar geleden
    wel , goede vraag. vooral Marriage story is een pareltje en de filmreporter van het laatste nieuws was wel heel duidelijk in niet objectief zijn in haar verslaggeving. Ze houd minder van de ene, dus kan die ene nooit goed zijn is haar oordeel. Wel Scarlett is beter dan Rene en Joaquin als Joker beter dan Leonardo... Haar rol als Judy is uhm grotendeels niet als Judy. Ja hoor ik ooit een biografische film van haar gezien.