Portret Kristien Hemmerechts naar aanleiding van haar boek over Michèle Martin.
Volledig scherm
Portret Kristien Hemmerechts naar aanleiding van haar boek over Michèle Martin. © Benoit De Freine

Kristien Hemmerechts voelt zich bedot nadat ze treinticket voor asielzoeker kocht: “Het was zijn truc om cash geld te krijgen”

Kristien Hemmerechts waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting, nadat ze gisteren naar eigen zeggen te goedgelovig geweest is. De schrijfster kreeg in het treinstation van Antwerpen-Berchem de vraag van een asielzoeker of zij geen ticket voor hem wilde kopen. Zijn pakkende verhaal wist haar te overtuigen, dus gunde ze hem de reis naar Parijs. Helaas bleek later dat hij het ticket proberen inruilen had voor cash geld. Een ongebruikt biljet kan immers tot dertig minuten na de aankoop integraal terugbetaald worden aan het loket.

159 reacties

  • Martin Meuris

    4 jaar geleden
    Mij is het gebeurd dat een man met zo een verhaal mij kon overtuigen om hem 20€ te geven. Hij gaf me een adres en zou het de volgende dag terugbetalen. Natuurlijk was ik bedrogen maar zal mij nooit nog gebeuren.
  • Gerard Bloemen

    4 jaar geleden
    Gewoon niet reageren als men iets vraagt, dan lost zich dat vanzelf op. Wij krijgen ook niks als we zo wat vragen.
  • Willem Van Onsem

    4 jaar geleden
    @GerryCle: hebt u er misschien al aan gedacht dat die man wel eens zou kunnen verzonnen (!) hebben dat hij al drie keer is afgewezen? Immers in een ordentelijk functionerend land, staat zoiemand daarna buiten.
  • Maria Scheuts

    4 jaar geleden
    Hoezo, Hemmerechts is toch progressief, wat is haar probleem?
  • Cem Kilic

    4 jaar geleden
    Ze is zeker geen naïveling, ze heeft het hart op de juiste plaats. En trouwens, wat zou jij doen als je in nood was? Je zou toch ook alles doen om je leven te redden? Het geld kon inderdaad ingeruild worden voor drugs of alcohol, maar dat is niet altijd 100 % van de gevallen.