Archiefbeeld. © evdw

Drugsdealer springt uit stilstaande trein in Kalmthout om aan controle te ontsnappen

De spoorwegpolitie van Antwerpen heeft vorige week een drugsdealer kunnen vatten die op de trein zat van het Nederlandse Roosendaal naar Antwerpen. Toen de politie hem wou controleren aan het station van Kalmthout, sprong hij uit de stilstaande trein en zette het op een lopen.

jtp

Tijdens zijn vlucht liet de jongeman een plastieken zak achter. “Zo kon de politie nog beslag leggen op meer dan 200 gram marihuana en 10 gram hasj”, vertelt de federale politie in een persbericht. “De man, afkomstig uit Vlaams-Brabant, werd uiteindelijk in de kraag gevat en van zijn vrijheid beroofd.”

Tijdens een huiszoeking bij hem thuis werd er 4.500 euro, 120 gram cannabis, ketamine, cocaïne en een apparaat voor de aanmaak van cannabisolie aangetroffen. “Er waren ook voldoende aanwijzingen dat betrokkene actief was als dealer van XTC en cannabis”, zegt de politie.

Etoile

De arrestatie gebeurde tijdens de internationale drugsactie “Etoile”, gericht tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. Die werd van donderdag 6 februari tot zondag 9 februari uitgevoerd door politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België.

Van de in totaal 1.925 gecontroleerde personen waren er 247 in het bezit van drugs. 28 personen waren onder invloed. 25 personen werden gerechtelijk aangehouden en 17 voertuigen in beslag genomen.

De grootste vangst van de actie gebeurde door een multidisciplinair team in politiezone Voorkempen. Daar werd een Antwerpenaar in een wagen met Nederlandse nummerplaat aan de kant gezet met 2,5 kilo marihuana. Hij beweerde dat hij die wagen van een vriend geleend had om in Nederland ‘een klein beetje’ cannabis te halen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER