© AFP

Ajax en PSV delen de punten in geladen topper

Deze middag stond de Topper tussen Ajax en PSV op het programma. Na een geladen partij deelden ze de punten. Beide ploegen schieten niet veel op met dit gelijkspel, Ajax blijft op 5 punten van leider Feyenoord en PSV zelfs al op 8.

vtmi

In de eerste helft domineerde Ajax maar kwam het niet tot scoren. Bij de Ajacieden vielen zowel Anwar El-Ghazi als Kasper Dolberg voor het half uur al geblesseerd uit, een stevige streep door de rekening van Ajax-coach Peter Bosz. Na het uitvallen van El-Ghazi door een beuk van PSV’er Andres Guardado volgde een stevige opstoot. Uiteindelijk kon er voortgespeeld worden zonder dat er kaarten moesten vallen.

Vlak na de rust maakte Ajax zijn oververdiende goal, een afstandsschot van Davy Klaassen recht in de kruising. Pas op het uur kon PSV voor het eerst echt gevaarlijk zijn toen Andre Onana een verraderlijke kopbal van Luuk de Jong uit zijn doel moest ranselen. Deze kans leek het sein voor de Eindhovenaars om meer druk te zetten en terug te geloven in hun kansen.

Ook bij PSV vielen er slachtoffers door de stevige duels. Willems moest na een botsing het veld verlaten met last van duizeligheid en hoofdpijn. Hij werd vervangen door Joshua Brenet.

De Eindhovenaars bleven drukken en invaller Siem de Jong (81’) scoorde uiteindelijk de verdiende gelijkmaker, hij werd door Gaston Pereiro alleen voor Onana gezet en werkte koelbloedig af. In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de overwinning, maar ze slaagden er niet in nog een mooie aanval op te zetten. Zo zal deze derby vooral herinnerd worden door de vele blessures en minder door het mooie voetbal.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer