50.000 koekjes verkocht voor Merel en Sofie

32.000 euro. Dat is het indrukwekkende bedrag dat Stars Forever inzamelde voor de vzw Rondpunt, die zich inzet voor verkeersslachtoffers. “Dit hadden we nooit durven dromen!”

jas

Hanne Mottoul (19) en Sofie De Cort (18) uit Vilvoorde zetten vorig jaar al een actie op touw voor Music For Life. Aanleiding toen was het tragische verkeersongeluk waarbij Merel De Prins om het leven kwam. Merel zat op dezelfde school als Hanne en Sofie en dus wilden de twee zich inzetten voor vzw Rondpunt, die ijvert voor de opvang van alle verkeersslachtoffers en hun omgeving. Dit jaar herhalen Hanne en Sofie hun actie, want enkele maanden geleden overleed een vriendin van Merel, die ook Sofie heet, na alweer een verkeersongeluk.

“We hebben veel koekjes gebakken en verkocht, samen met de verschillende scholen, winkels en inwoners uit Eppegem en omstreken”, zeggen Hanne en Sofie. Met veel koekjes, bedoelen ze héél veel koekjes. Meer dan 10.000 zakjes met daarin vijf koekjes – reken maar uit – waren goed voor een totaalbedrag van maar liefst 32.000 euro. “Dat hadden we nooit durven dromen”, zegt Sofie. “We willen dan ook iedereen bedanken die geholpen heeft met het bakken, verkopen én kopen van de koekjes.”

Nood aan preventie

“We hebben ook een open brief geschreven aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA red.) en minister van Justitie, Koen Geens (CD&V red.)”, vertellen Rony Sanchez (53) en Els Anthonissen (49) uit Eppegem. “We vragen hen blijvende aandacht voor fietsvriendelijker verkeer, want preventief moet er ook nog heel wat gebeuren. Onze petitie telt al meer dan negenduizend handtekeningen en die gaan we op 8 januari afgeven aan de minister. 8 januari is symbolisch, want dan zou Merel 14 jaar geworden zijn.

www.petities24.com/starsforever

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER De Warmste Week