Manchester City smeert Arsenal tweede nederlaag in één week aan

Arsenal zit in de hoek waar de klappen vallen. Nadat de Gunners dinsdag al onderuit gingen bij Everton (2-1), won nu ook Manchester City in eigen huis met dezelfde cijfers. Nochtans had Arsenal na een goede eerste helft nog alles onder controle, maar City ging in de tweede helft op en over Arsenal. De Gunners zakken zo weg in het klassement en staan vierde, City klimt naar de tweede plaats.

jtp

Bij Manchester City moest Pep Guardiola opnieuw puzzelen door het ontbreken van Sergio Agüero. De Spaanse coach van City hield echter zijn tweede aanvaller Kelechi Iheanacho op de bank, want Kevin De Bruyne nam plaats in de spits. Als valse negen kreeg hij de steun van een aanvallend middenveld met Sterling, Silva en youngster Leroy Sane. Verder was er bij City geen plek voor John Stones, die zijn plaats kwijt lijkt na enkele flaters. Arsenal deed het met de gekende elf, zo stond Alexis Sanchez in de spits en begon Granit Xhaka op het middenveld.

Met Alexis Sanchez in de spits weet je dat er altijd doelgevaar dreigt, en dat bewees de Chileen al na vijf minuten. Hij stuurde de snelle Theo Walcott met een slimme dieptepass weg, Walcott had de hoek maar voor het uitkiezen en legde de 0-1 binnen. City probeerde snel te reageren, maar Raheem Sterling knalde op aangeven van De Bruyne de bal voorlangs. Daarna kelderde het tempo in de eerste helft, de 0-1 halfweg was dan ook een logische ruststand.

Erop en erover

City kwam echter veel beter uit de kleedkamer, en dat leidde al na twee minuten tot de gelijkmaker. David Silva stuurde de jonge Leroy Sane — randje offside — diep en de Duitser faalde niet. Hij legde de bal in de hoek binnen, voorbij de uitgekomen Petr Cech. Na de gelijkmaker rook Manchester City bloed, want het Arsenal in de tweede helft leek in de verste verte niet op de Gunners van voor de rust. De Bruyne voelde zich in zijn sas in zijn nieuwe rol. Hij gaf ei zo na de assist voor de 2-1, maar een alerte Cech hield Sané van een tweede goal.

Een kwartier later was Cech wel geklopt, het was Raheem Sterling die City op voorsprong knalde. De Engelse aanvaller sneed naar binnen en verraste dan Cech in zijn korte hoek. Verdiende voorsprong voor City, dat daarna de wedstrijd snel doodmaakte. De Bruyne kreeg nog een grote kans op de 3-1, maar trof de paal. Arsenal zette daar weinig tot niets meer tegenover, en pakt op minder dan een week tijd 0 op 6. Het zakt terug naar een vierde plaats in het klassement, City springt naar de tweede stek.