Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

“Voor brandweer, kies 1": noodnummers 112 en 101 voortaan met keuzemenu

Wie naar een van de noodnummers 112 en 101 belt, krijgt vanaf dinsdag eerst een keuzemenu te horen. Daar zal de beller moeten kiezen of hij belt voor een ziekenwagen of de brandweer (toets 1) of voor de politie (toets 2). Maar ook wie geen keuze maakt, of de verkeerde, wordt geholpen, zo meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken maandag. 

13 reacties

  • Frank De Rycke

    4 jaar geleden
    Dus mensen die in paniek zijn ...gaan we nog een beetje meer op de rooster leggen en aan het lijntje houden ?! Waar halen ze dit toch pffff
  • Kristof Van Impe

    4 jaar geleden
    mensen in echte nood ga je niet helpen met een keuze menu er bij te plaatsen
  • Clarisse De Cock

    4 jaar geleden
    Het is en het zal zo blijven, iets dat goed werkt of functioneert dat moet altijd iemand veranderen zo hebben ze ook eens hun stempel kunnen zetten. Het maakt niet uit of het systeem verslechtert of gelijk blijft want verbeteren doen ze het nooit. Hij heeft natuurlijk langer op school vertoeft dan ik.
  • Nico Vansimpsen

    4 jaar geleden
    Toch lekker als je ligt te creperen of als je geen adem meer krijgt. 15 sec, wat is dat nu op een mensen leven. Anders moet Decrem zelf zijn adem eens inhouden voor 15 sec. Terwijl iemand op zijn borstkas staat.
  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Ik heb al maanden de app "112.be" op mijn smartphone staan .
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.