AP
Volledig scherm
© AP

Meer geld voor Nasa, defensie en anti-immigratiemuur, besparen op gezondheidszorg en sociale zekerheid: begroting 2021 lijkt op herverkiezingscampagne Trump

De begroting 2021 waarmee Trump op zeven maanden voor de verkiezingen uitpakt, heeft veel van een verkiezingscampagne. Er zijn overdreven optimistische verwachtingen en de rode loper ligt uit voor het leger want defensie mag weer groeien. De hulpprogramma's voor de armste lagen van de bevolking worden dan weer ingekrompen. 

16 reacties

  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Ik begrijp echt niet dat werkende Amerikanen Trump blijven verdedigen? Zijn muur wordt niet betaald door de Mexicanen maar door de belastingbetaler. De staatsschuld en de begroting blijven uit de voegen barsten ondanks de gunstige economie. De gezondheidszorg en het weinige sociale zekerheid dat er bestaat worden afgebouwd ten gunste van atoomwapens en defensie. Er is nog geen enkele ex-mijnwerker die werk heeft en de boeren in de MidWest zitten op droog zaad door de handelsoorlogen.
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    U zou er van verstomd staan hoeveel werkende Amerikanen ondanks het hebben van een job - of meerdere - aangewezen zijn op Medicaid en voedselbonnen. Die mensen gaan nog op hun neus kijken. Als versterken van NASA, defensie, nog meer atoomwapens en het bouwen van een muur de weg vrijmaken voor een nieuwe ambtstermijn terwijl de bevolking op droog zaad wordt gezet, zijn de Amerikanen nog dommer dan ik dacht. Ik leer dagelijks bij over de menselijke aard.
  • Michael Aerts

    4 jaar geleden
    Ik stel voor dat mensen dit beleid voor rijken, wapens en muren zo schitterend vinden naar daar verhuizen. Neem wel je spaarpotje mee voor dokters, en tandartskosten.
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Er mag best een goede handelsakkoord gemaakt worden met de USA. Maar de USA moet nu niet schijnheilig doen alsof zij het buitenland zo goed behandelen. Trump zegt toch steeds : America first. Wel dan mogen we toch ook zeggen : Europe first.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Amerikaanse (landbouwproducten) ? Die vertrouw ik zelfs mijn composthoop niet toe. Laat staan mijn beesten. Als het zover komt, zal het nog meer 'bagarre' zijn in Frankrijk. En terecht! Ik steun de landbouwers in mijn streek. Het wordt tijd dat de consument wakker schiet.