Dit is Freddy, de grootste hond ter wereld

Hij weegt maar liefst 92 kilogram en als hij op zijn achterpoten staat, is hij 2,30 meter groot. De Deense dog Freddy staat niet voor niets genoteerd als “de grootste hond ter wereld” in het Guinness Book of World Records.

nadb

De Deense dog Freddy woont - samen met zus Fleur - in het huis van baasje Claire Stoneman in het Engelse plaatsje Leigh-on-Sea. Haar liefde voor de honden is zo groot, dat ze intussen een prioriteit geworden zijn in haar leven.

“Ik ben al vier jaar single. Maar ik krijg knuffels van de honden en moet geen vuil ondergoed wassen”, zegt Claire aan de Daily Star Sunday. “De honden zijn als kinderen voor mij. Vooral omdat ik zelf geen kinderen heb. Ze hebben me nodig en dat is best een leuk gevoel.”

Hoewel Claire toegeeft dat ze nu klaar is voor een nieuwe relatie, zal haar partner toch niet bang mogen zijn van twee gigantische honden in huis. Bovendien zal hij moeten aanvaarden dat Freddy op het kingsize bed mag slapen.

Ook de enorme kosten voor het onderhoud van de honden zal hij erbij moeten nemen. En die kunnen jaarlijks al snel oplopen tot 12.500 pond, of bijna 15.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER