© ISOSORT

Tv-contract Jupiler Pro League: Eleven Sports lijkt slag thuis te halen voor 103 miljoen

De raad van bestuur van de Pro League heeft vandaag opnieuw vergaderd over het tv-contract. Komende woensdag zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bekendgemaakt worden dat Eleven Sports de rechten binnenhaalt met een bod van 103 miljoen euro .

lvdw, jmg

Niet alleen omdat het 2 miljoen euro meer bedroeg dan wat de huidige rechtenhouders Proximus, Telenet en VOO samen boden, ook omdat het ‘moderner geïnspireerd’ bleek. In dit bod zitten zowel de competities van 1A en 1B als de bekercompetitie vervat. Het grootste twistpunt in de voorbije vergaderingen bleek de verdeling van de extra 23 miljoen die bovenop de 80 miljoen euro van het vorige tv-contract komt.

Over die verdeelsleutel van 23 miljoen extra heeft de Pro League nu de knoop doorgehaakt. Het gaat over 80 procent voor de G5 en 20 procent voor de kleine clubs. Hierdoor mogen de G5 zo’n 18,4 miljoen euro extra onderling verdelen. De ‘kleintjes’ kunnen 4,6 miljoen euro verspreiden onder elkaar. De K11 en de clubs uit 1B schermden nochtans met het solidariteitsprincipe. “Nergens in Europa is het verschil tussen tv-inkomsten van grote en kleine clubs zo groot”, klonk het, maar dit mocht dus niet baten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België