Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) als studiogast bij VTM Nieuws op 9 februari 2020.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) als studiogast bij VTM Nieuws op 9 februari 2020. © VTM Nieuws

Leerlingen Steinerscholen presteren slechter in het hoger onderwijs

Leerlingen uit Steinerscholen hebben in het hoger onderwijs een lager studierendement dan de gemiddelde afgestudeerde uit het algemeen secundair onderwijs (ASO). Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Roosmarijn Beckers. 

44 reacties

  • Jan Vermeulen

    4 jaar geleden
    Is logisch Steiner gaat vooral over mondeling sterk zijn , discussies aangaan , je niet laten doen. Ons onderwijs is vooral gebaseerd op zoveel mogelijk kennis in uw hoofd steken.Volledig voorbijgestreefd, kennis vind je via google.
  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    misschien nog wat gaan spijbelen voor het klimaat?
  • Martin Van Lersberghe

    4 jaar geleden
    de Belgische scholen, ooit de trots van België, behoorde ooit tot één van de beste ter wereld en toch lukt het de opéénvolgende ministers om er een puinhoop van te maken!
  • Ivan Dejonghe

    4 jaar geleden
    dat heb je met wekelijks te brossen op school voor het klimaat
  • Bert Boedts

    4 jaar geleden
    geert landsman , u zegt het zijn niet die met de beste punten die daarom best presteren ,en u verwijst naar industrie en groten der aarde ,u hebt gelijk , de industrie gaat achteruit ,en de groten der aarde doen niks dan de wereld nog verder kapot maken ,dus zal toch iets te maken hebben met punten en studeren ,noord-korea een gek, usa trump marrionet van wapenlobby en rijken , rusland onder nog steeds gecamoufleerde kgb enz enz ,laat me lachen ,DE groten der aarde