Syrische soldaten, gesteund door Rusland, namen de voorbije dagen regelmatig het Turkse leger onder vuur.
Volledig scherm
Syrische soldaten, gesteund door Rusland, namen de voorbije dagen regelmatig het Turkse leger onder vuur. © AFP

Russische delegatie verlaat Turkije zonder deal over gespannen situatie in Syrië

BuitenlandEen Russische delegatie heeft de Turkse hoofdstad Ankara verlaten zonder een overeenkomst te bereiken over de gespannen situatie in de Syrische provincie Idlib. Dat zegt een Turkse bron dichtbij de onderhandelingen. In Idlib hebben het Syrische en het Turkse leger elkaar de afgelopen week regelmatig onder vuur genomen, daarbij zijn al meerdere soldaten aan beide zijden gedood.

10 reacties

  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Als de Turken een oorlog met de Russen zoeken is de nato niet verplicht te helpen. Enkel als Turkije zonder reden wordt aangevallen.
  • Joris Peeters

    4 jaar geleden
    Peter Janssens : deze vlieger gaat niet op want Turkije is zelf de bezettingsmacht in Syrië, dus terecht dat Assad met steun van de Russen, zijn eigen grondgebied weer onder controle wil krijgen van nog veel ergere Jihadisten!
  • Ertugrul Guner

    4 jaar geleden
    Wat zou België doen als Duitser zouden binnenvallen ? Met open armen binnen halen. Turkije is het enige land die Syrië binnen mag. Nog de VS nog Rusland krijgt vluchtelingen binnen. Alleen al om deze reden moet Turkije de Tiran van Syrië ontzetten van zijn ontlasting ruikende troon.
  • Jef Lois

    4 jaar geleden
    Nu krijgt de Turkse dictator het deksel op zijn neus door devRussen van wie hij dacht op steun te mogen rekenen. Hij staat er alleen voor nu de Russen hem laten vallen en hij het Westen voor schut gezet heeft. Eens kijken hoe lang hij dit vol houd,het enige wat hij nu kan doen is zich terug trekken met de broek op de enkels.
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Als de Russen een oorlog met de Turken beginnen , dan zal België Turkije moeten helpen. Turkije is nog altijd een NAVO land dus vergeet het maar dat België neutraal kan blijven.