Club Brugge voor het eerst op kop na 5-1 tegen Kortrijk

Club Brugge staat voor het eerst dit seizoen op kop van de Jupiler Pro League. De West-Vlamingen profiteerden zondagavond maximaal van de uitschuiver van voormalig leider Zulte Waregem (1-1 in Oostende) door met veel overmacht thuis met 5-1 te winnen van KV Kortrijk. En er was nog meer goed nieuws voor Club Brugge: Björn Engels maakte na maanden blessureleed een geslaagde comeback en smaakmakers Izquierdo en Refaelov lijken hun goeie vorm terug te pakken te hebben.

md

Door de schorsing van Stefano Denswil mocht Bjorn Engels bij zijn eerste selectie na zijn blessure meteen in de basis starten, ook voor José Izquierdo en Lior Refaelov had Club-coach Michel Preud’homme een stek in zijn basiself. De terugkeer van de sterkhouders en een week zonder midweekvoetbal inspireerden blauw-zwart duidelijk, want de thuisploeg begon als een wervelwind aan de wedstrijd. Na een kwartier opende Ricardo van Rhijn met een prima vrije trap de score, zeven minuten later zorgde Refaelov met een afgeweken bal al voor de 2-0, meteen ook de ruststand. De score had gerust nog wat hoger kunnen oplopen in de eerste helft, met enkele gemiste kansen en twee afgekeurde doelpunten.

Club Brugge

KV Kortrijk

Ook na de pauze ging het festival van de gemiste kansen voort in het Jan Breydelstadion. De 3-0 kwam er na zeventig minuten dan toch via Hans Vanaken na alweer zwak verdedigen in de Lokerse afweer. In de 81e minuut pikte Jelle Vossen met een rake kopbal dan toch zijn doelpuntje mee en zo maakte hij zijn strafschopmisser van even voordien ook meteen goed. Voor de Brugse topschutter was het de elfde competitietreffer van het seizoen. De doelpuntenkermis was echter nog niet afgelopen, even later zette Ruud Vormer met een rake vrije trap de 5-0 op het scorebord. Diep in de toegevoegde tijd scoorde de ingevallen Lars Veldwijk nog de eerredder voor de bezoekers, die in vrije val zijn in het klassement. Met 24 punten is VeeKaa naar de tiende plaats gezakt.

Zondagnamiddag deelden Racing Genk en Standard de punten in de topper van de negentiende speeldag. In de Luminus Arena werd het 2-2. In de stand blijven beide teams in de middenmoot hangen. Zondagavond wordt de speeldag afgesloten met het duel tussen Anderlecht en Eupen.