Vrachtwagen wijkt uit voor stilstaande voorligger en ramt pomphuis

Een vrachtwagen belandde dinsdagmorgen in de berm op de aansluiting van de A12 naar de Antwerpse Ring. Net na de Jan De Vostunnel moest de bestuurder uitwijken voor een file. Hij ramde daarbij een pomphuis aan de kant van de weg en werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

jtp

Het ongeval gebeurde iets voor half tien. Een vrachtwagenbestuurder reed vanop de A12 richting de Kennedytunnel. Op de aansluiting net na de Jan De Vostunnel liep het fout. De bestuurder reed op het linkerrijvak en wou invoegen naar rechts, maar werd waarschijnlijk verrast door een stilstaande voorligger.

De bestuurder week uit naar links en vermeed daardoor een aanrijding met andere wagens, maar belandde wel in de berm. De vrachtwagen ramde een betonnen huisje langs de kant van de weg en kwam tot stilstand tegen een duiker. De bestuurder raakte lichtgewond en moest door de brandweer uit zijn cabine bevrijd worden. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagen moet worden getakeld, waardoor één rijstrook versperd is.

De betonnen structuur, een huisje met daarin waterpompinstallaties, werd gestut maar staat op instorten en zal waarschijnlijk afgebroken moeten worden. Het ongeval heeft gelukkig geen gevolgen voor het pompsysteem, dat ervoor moet zorgen dat de aansluiting naar de Kennedytunnel niet onder water komt te staan bij hevige regenval. Het Agentschap Wegen en Verkeer bevestigt dat de pompen niet geraakt zijn.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vlaams Verkeerscentrum