Julie Van Espen werd op 4 mei 2019 door Steve Bakelmans vermoord. Hij liep op dat moment vrij rond omdat de beroepszaak van de verkrachting van zijn ex-vriendin was uitgesteld.
Volledig scherm
Julie Van Espen werd op 4 mei 2019 door Steve Bakelmans vermoord. Hij liep op dat moment vrij rond omdat de beroepszaak van de verkrachting van zijn ex-vriendin was uitgesteld. © BELGA

Tijdlijn: dit liep er mis in het dossier rond Steve Bakelmans voordat hij Julie Van Espen vermoordde

De ouders van Julie Van Espen, die op 4 mei 2019 op tragische wijze om het leven kwam, reageren met een open brief op de “grove nalatigheden” van het gerecht. Die nalatigheden hebben volgens hen geleid tot de dood van hun dochter. Lees hieronder het dossier rond Steve Bakelmans, en wat er precies misliep volgens de Hoge Raad voor Justitie. 

19 reacties

  • Raymond De Ridder

    4 jaar geleden
    Dat degenen die degelijke fouten hebben gemaakt, die de dood van dit meisje op hun geweten hebben, niet gestraft kunnen worden is wraakroepend. Hoe kunnen die nog gerust gaan slapen?
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Men zegt steeds dat topfuncties goed moeten verloond worden omdat er een grote verantwoordelijkheid is. Maar als men z'n verantwoordelijkheid niet neemt/moet nemen, volgt de logische vraag...??? Geen wonder dat het vertrouwen in "de top van ons land" verkleint!
  • Paul Van Hooland

    4 jaar geleden
    Weer ne zeveraars op tv , nuanceren is het woord nu . Adviseren , ben die woorden beu , dat meisje is DOOD Door al dat gedoe , bende van Nijvel, Dutroux en die heks die al vrij is . Nee,wij vergeten het niet
  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Tegenwoordig is fouten maken in gerechtsdossiers een must en een sport voor de advokaten om ze te ontdekken om dan te gebruiken in de rechtzaak.
  • Paul Coudijzer

    4 jaar geleden
    Waarom kan een onderzoeksrechter niet ter verantwoording worden geroepen ??? Even grote god als een politieker? Coudijzer Paul