Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Psychologen geven ons advies: 5 tips om met het nieuws over het coronavirus om te gaan

De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) adviseert ons hoe we moeten omgaan met de berichtgeving rond het coronavirus. Vijf tips krijgen we mee, afkomstig van de American Psychological Association en aangepast aan onze situatie. Adem diep in en laat je niets wijsmaken door de media, is de onderliggende toon. Wij houden het op de feiten: wereldwijd stierven er tot nu toe officieel 1.018 patiënten aan het nieuwe coronavirus en zijn meer dan 43.000 mensen ermee besmet. In ons land testte tot nu toe één persoon positief op het virus. Hierbij de raadgevingen van de VVKP.

8 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Heb juist mijn man verloren en heb heel veel angst en last van eenzaamheid .Wie kan mij helpen
  • nans DERADEMAEKER

    4 jaar geleden
    Dominique Hermys typische reactie van deze tijd...ikke en de rest kan stikken...goe bezig gij!
  • Johan De Cauwer

    4 jaar geleden
    Het is ongetwijfeld juist dat wandelen in een bos met dit weer veel gevaarlijker is dan ziek te worden met het Corona virus maar dat neemt niet weg dat het potentiële gevaar bestaat. Er zijn artsen die spreken over een mogelijke (toekomstige, eventuele) epidemie 60% van de bevolking zou kunnen treffen. Dat blijft koffiedik kijken, maar mensen die erover denken zijn veeleer realisten en hebben geen psychologische steun nodig, maar alleen goede informatie.
  • Jurgen Gardelijn

    4 jaar geleden
    En als dit artikel je dan terug gerustgesteld heeft, kijk dan naast tip nr.2: "Lees ook Expert waarschuwt: “Coronavirus kan 60 procent van wereldbevolking treffen” Goe bezig, jongens!
  • Danielle Duym

    4 jaar geleden
    Serieus? Zijn er echt mensen die hiervoor psychologische hulp nodig hebben? Ik lig bijna van mijn stoel.