Het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA) meldt dat sinds december zo'n 700.000 mensen op de vlucht zijn geslagen.
Volledig scherm
Het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA) meldt dat sinds december zo'n 700.000 mensen op de vlucht zijn geslagen. © AP

VN slaan alarm over ongekende vluchtelingenstroom in Syrië

De Verenigde Naties waarschuwen dat de vluchtelingenstroom in Syrië een ongekende omvang heeft aangenomen. De afgelopen tien weken zouden meer mensen zijn gevlucht voor het geweld dan op enig ander punt tijdens de burgeroorlog, die al bijna negen jaar gaande is.

26 reacties

  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Lees tussen de regels België land van melk en honing voor mensen die niet werken en gratis op onze kosten komen leven ,ze komen eraan !!! De meute linkse welzijnswerkers en pro deo advocaten hun boterham is weer voor jaren veiliggesteld .
  • Anita Billen

    4 jaar geleden
    Die vluchtelingen stroom moet gestopt worden. Ze zouden beter voor hun land vechten in plaats van te vluchten.
  • Walter WOUTERS

    4 jaar geleden
    Deze Syrieërs die vluchten worden massaal ingevoerd door mensenhandelaars die ook in drugs handelen en contacten hebben met drugskartel in Columbië, Kenia, Mali en Antwerpen. ... Mali is ook een vertrekpunt voor vluchtelingen; alles wordt verscheept via Libië door mensenhandelaars; Frontex, Europol kunnen niets doen, daar ze te weinig middelen krijgen van de EU. Zie boek van Loretta Napoleoni "Mensenhandelaren in Afrika"(opgericht door jihadisten) om EU te destabiliseren.....
  • Magda Colphijn

    4 jaar geleden
    Waar zijn al de Islamistische landen nu om de vluchtelingen op te vangen ???? Werk van naastenliefde , niet veel van te bespeuren nietwaar ??? Wie zijn de racisten, zitten ze allemaal in Europa ????
  • Patrick Verbelen

    4 jaar geleden
    Oorlog stoken in Syrië en ander midden oosten landen om Europa te destabiliseren.