RV - Facebook Rewild
Volledig scherm
© RV - Facebook Rewild

Neushoorn Jacob (28) stierf “door honger en uitputting” in Franse dierentuin

De zwarte neushoorn Jacob stierf op 31 december in de dierentuin van Pont-Scorff in het Franse Morbihan. Hij werd 28 jaar oud. De NGO Rewild, die recent de Bretonse dierentuin overnam, liet een autopsie uitvoeren. Die wees uit dat Jacob stierf “van honger en uitputting als gevolg van zijn leven in gevangenschap”.

4 reacties

  • MYRTHE PASS

    4 jaar geleden
    Is Rewild niet zo'n vereniging zoals GAIA bij ons. Misschien is het wel spijtig dat de zoo in handen viel van zo'n vereniging?Het is absurd te denken, dat dieren uit gevangenschap in de vrije natuur kunnen leven. Jacob is waarschijnlijk omwille van zijn ouderdom overleden. Ik dacht dat een neushoorn niet veel ouder dan 28 jaar wordt. Het is algemeen geweten dat dieren in de zoo veel langer leven dan hun soortgenoten in de vrije natuur of dierenparken. Anders kwamen stropers Jacob tegen.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Zo'n kolos van een dier, neen dat ziet je niet als die ineens 1/2 ton afvalt. En zeker niet in een frans (waarschijnlijk) gerenommeerde dierentuin. Waarschijnlijk gaan ze daar nu ook hulp voor vragen, NEEN geen geld. alleen maar truitjes om deze dieren warm te houden.
  • Thomas De Bakker

    4 jaar geleden
    Wij als mens moeten toch nog serieus evolueren. Dierentuin is gewoon een mooi woord voor dierengevangenis. Hier lopen misdadigers gewoon vrij rond en onschuldige dieren zetten we in een kotje. Om naar te kijken of voor consumptie. Walgelijk
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Tijd om de "Zoo" achter ons te laten, er zijn mogelijkheden genoeg om die dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.