De werken voor de hogesnelheidslijn HS2 kunnen nu echt van start gaan.
Volledig scherm
De werken voor de hogesnelheidslijn HS2 kunnen nu echt van start gaan. © AP

Johnson keurt controversieel project rond hogesnelheidstrein goed: kosten kunnen oplopen tot 118 miljard euro

De Britse premier Boris Johnson heeft het licht op groen gezet voor de hogesnelheidslijn HS2, vanuit Londen richting het noorden van Engeland. Het project is controversieel: een aantal parlementsleden valt over de kostprijs van mogelijk meer dan 100 miljard pond (118 miljard euro). Milieuorganisaties vrezen dan weer de gevolgen voor fauna en flora.

13 reacties

  • Marijke Boulet

    4 jaar geleden
    Politici zijn fantasten en dromers , ze weten niet welke financiële gevolgen de Brexit zal hebben maar blijven maar met miljarden smijten . Als de Brexit tegenvalt hebben ze zelfs geen geld genoeg om hun basis gezondheidszorg te betalen
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    Die gooit daar ff een pak prestige projecten tegenaan zeg! Een brug nu weer een HSL. Weet ie ook al hoe dat betaald moet gaan worden of wordt de schuld aan de EU gewoon niet afgelost. Voor het milieu gebeuren: kan dat traject niet over of direct naast een bestaand traject?
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Beter in zulke projecten als in het EU project steken. 700 nitwits fors betalen zonder resultaat is een doelloos project. Malta, Litouwen, Hongarije, Griekenland etc, allemaal landen om fier op te zijn. Blij dat die putten gedempt worden net als Polen en Oekraïne, nooit genoeg om te dempen. Nu Napoleon Macron alleen de lakens gaat uitdelen is van de as Frankrijk- Duitsland geen sprake meer. En de Britten zijn weg. Doel van de EU is recht blijven staan.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Ginder hebben ze geld voor grote projecten, dat zie je daar aan alles. Hier geven ze liever geld aan te veel ambtenaren en uitkeringen, zodat niks overblijft voor infrastructuur.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Heeft er überhaupt iemand over twee punten nagedacht? 1] zoals Patrick Morel hier terecht zegt: het project zal gigantische littekens in een zeer mooi landschap veroorzaken [wij kennen de Midlands en het noorden van het VK tamelijk goed] en 2] dit gigantisch bedrag zullen de Britten economisch nooit kunnen amortiseren.