BOB-campagne in het Leuvense: 20 bestuurders betrapt, Goedele Liekens scoort sleutelhanger

© Channel 4

De politiediensten in onze regio hebben tijdens de eerste grootschalige BOB-campagne van het eindejaar een twintigtal automobilisten betrapt op rijden onder invloed.

Alain Trappeniers

Een van de 1.100 gecontroleerde bestuurders zaterdagnacht in Leuven was seksuologe en tv-figuur Goedele Liekens. Liekens legde een negatieve ademtest af na een feestje in de studentenstad. Op sociale media toonde ze trots de BOB-sleutelhanger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Auto tegen verkeerseiland

Dat gadget was niet weggelegd voor negen andere bestuurders. “Tijdens controles op de Meerdaalboslaan en de Tervuursevest bliezen vijf chauffeurs alert, vier andere bestuurders hadden meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed”, aldus commissaris Marc Vranckx. “Voorts werden vier inzittenden betrapt met kleine hoeveelheden drugs en reden twee chauffeurs rond met een vervallen keuringsbewijs.” Een dertigjarige bestuurder uit Leuven moest zondagmorgen even voor 7 uur zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. De man was op de Brusselsesteenweg met zijn auto tegen een verkeerseiland gereden. Bleek dat hij te diep in het glas had gekeken.

Andere politiezones

In de politiezones LAN (Landen-Zoutleeuw-Linter) en Tienen-Hoegaarden werden zaterdagnacht 489 bestuurders gecontroleerd. Onder hen hadden er negen te veel gedronken. Op bevel van het parket moesten vier chauffeurs hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Ook op de ring in Aarschot stond zaterdagavond een dispositief. De resultaten van deze actie zijn voorlopig niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen