Na Ciara: storm Dennis op komst

Storm Ciara hield de afgelopen dagen lelijk huis. © AFP

Na Ciara raast er volgend weekend mogelijk opnieuw een storm door ons land. De Britse nationale weerdienst heeft de potentiële storm de naam Dennis gegeven. Er kunnen in ons land rukwinden voordoen die plaatselijk 90 tot 100 kilometer per uur kunnen halen, bevestigt David Dehenauw van het KMI.

Emma Verhoeven

In de Atlantische Oceaan vormt zich momenteel een storm die zaterdag in Schotland aan wal zou gaan en in de loop van zondag en/of maandag in ons land wordt verwacht. Dit zou gepaard gaan met rukwinden en regen. De storm zou niet zo extreem zijn als storm Ciara, die vorig weekend in Europa heel wat ravage aanrichtte, weet de Britse nationale weerdienst Met Office. Het waren diezelfde Britten die de huidige storm ‘Ciara’ noemden. De Met Office stuurde een waarschuwing uit.

De piek van de storm zou gepaard gaan met rukwinden tot 100 kilometer per uur. Om de impact van Dennis in te schatten, is het nog te vroeg, vindt weerman Frank Deboosere. ‘We weten dat storm Dennis eraan komt, maar we kunnen er nog geen concrete cijfers opplakken.’ Het weermodel kan de komende dagen nog veranderen.