© mhp

Ook tweede persoon overleden na zwaar ongeval in Hulshout

Het zware ongeval van zondagavond op de Booischotseweg in Hulshout heeft tot een tweede dode geleid. Een 25-jarige man uit Herenthout liet ter plekke het leven. Een 31-jarige vrouw bezweek later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Een 33-jarige man vecht nog voor zijn leven in het ziekenhuis.

Marc Peeters, Alain Trappeniers

Een auto met drie inzittenden reed rond 19u van Booischot richting Hulshout. “Volgens getuigen kwam het eerst tot een lichte aanrijding met een bestelwagen, met Franse nummerplaten. Die kwam uit de tegenovergestelde richting”, vertelt de burgemeester van Hulshout Geert Daems (CD&V). “De auto die vanuit Booischot kwam, werd weggeslingerd en botste dan frontaal op een tweede tegenligger.” Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De klap was enorm. Een van de wagens kwam pas tot stilstand in een weiland een eind verderop.

Een jongeman van 25 uit Herenthout, een passagier in de auto die uit Booischot kwam, was er het ergst aan toe. Toegesnelde omwonenden, brandweer en een medisch team konden geen hulp meer bieden. De jongeman overleed korte tijd later ter plaatse. De bestuurder en een tweede passagier van die wagen, werden in zorgwekkende toestand overgebracht naar twee ziekenhuizen. Een 31-jarige vrouw die als passagier in de wagen zat overleed in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen. De 33-jarige bestuurder ligt nog steeds met zware verwondingen in het ziekenhuis.

Weg urenlang afgesloten

“In de auto die uit de richting van Hulshout kwam zaten een vader met zijn zoon uit Tremelo. Ze kwamen er met lichte verwondingen vanaf, maar zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht”, weet Geert Daems. De Booischotseweg bleef na het ongeval urenlang afgesloten voor het verkeer. Iedereen moest een lokale omleiding volgen. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen.

Snelheid

In een van de wagens zou ook een hondje hebben gezeten dat de klap niet heeft overleefd. Buurtbewoners vertellen dat er op de Booischotseweg vaak snel wordt gereden. Of snelheid ook zondagavond eventueel een rol heeft gespeeld moet het onderzoek uitwijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER