Zitting van de VN-Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Zitting van de VN-Veiligheidsraad. © AFP

België nodigt ngo uit op VN-Veiligheidsraad om te spreken over Palestijnse kinderen. Israël roept Belgische adjunct-ambassadeur op het matje

De Israëlische regering heeft de plaatsvervangende Belgische ambassadeur in het land voor de tweede keer in een week tijd op het matje geroepen omdat ons land een ngo die zich inzet voor Palestijnse kinderen heeft uitgenodigd om te komen spreken voor de VN-Veiligheidsraad. Dat bevestigen diplomatieke bronnen aan het Franse persagentschap AFP. 

18 reacties

  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Israël moet zich met zijn eigen zaken moeien.
  • Stefaan Baert

    4 jaar geleden
    Wat moet men over België denken? De staat geeft geld aan terroristen via Syrië-kinderen proces en een vrije tribune op VNveiligheidsraad.
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Israël heeft volkomen gelijk. Waar zijn wij in België mee bezig?
  • Lore Kluwer

    4 jaar geleden
    Idd, dat gebeurde zeker niet in Belgische naam, want er is geen mandaat van de kiezer. Vooral nu niet, nu deze restregering nog amper 38 op 150 zetels telt. Bijlange niet de helft dus, om nog maar te zwijgen van een meerderheid! Schijndemocratie ten top heden ten dag in ons land.
  • Luc Wilrycx

    4 jaar geleden
    Een pluim voor onze vertegenwoordigers bij de VN. Niemand moet onze diplomatie komen zeggen wat en wie ze op de agenda zetten.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëlische gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoederen

    TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëli­sche gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoede­ren

    Hamas wil dat landen stoppen met het leveren van voedselpakketten via droppings. Volgens de Palestijnse terreurbeweging zijn dinsdag achttien mensen omgekomen bij een stormloop op zulke gedropte pakketten. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is opnieuw fel uitgevallen tegen de onderhandelingspositie van Hamas. Netanyahu stelt dat Hamas “gestoorde en onrealistische eisen” stelt in de gesprekken over een bestand. De VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden zegt dat er “redelijke gronden” zijn om aan te nemen dat Israël genocide pleegt in de Gazastrook. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 26 maart terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    Het Witte Huis bevestigt maandag dat Israëlische troepen vorige week de ‘nummer drie’ van terreurbeweging Hamas hebben gedood. Marwan Issa zou een van de planners van de aanval van 7 oktober zijn geweest. Eerder vandaag viel Israël het grote al-Shifaziekenhuis in Gaza aan. Daar zou - volgens Israël - Hamas zich hebben gehergroepeerd. Bij de aanval kwamen zeker twintig Palestijnse strijders en een Israëlische soldaat om het leven. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 18 maart terug.