Anderlecht heeft geen problemen met mak Eupen

Anderlecht heeft zondagavond een erg makkelijke thuiszege geboekt tegen Eupen. De Brusselaars wonnen met 4-0, Dendoncker en Hanni scoorden elk twee goals. Eupen kwam bijzonder bleek voor de dag. Dankzij deze overwinning klimt over Oostende en Charleroi naar de derde plaats, op twee punten van leider Club Brugge.

md

Door het puntenverlies van AA Gent, Oostende en Zulte Waregem kon Anderlecht een uitstekende zaak doen in de slotmatch van de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League. Eupen moest het kind van de rekening worden.

En het werd al snel duidelijk dat de club uit de Oostkantons Anderlecht niet al te veel in de weg zou leggen. Na amper acht minuten mocht Hanni héél makkelijk de 1-0 scoren. Doelman Niasse loste een voorzet, Hanni nam het cadeau dankbaar aan. Het zou niet de laatste fout zijn van de klungelachtige vervanger van Van Crombrugge.

Na 21 minuten was de match gespeeld toen Dendoncker zijn eerste doelpunt van het seizoen mocht maken. De Rode Duivel kreeg na een corner veel te veel ruimte aan de tweede paal en verdubbelde de score. Vanaf dat moment nam Anderlecht een beetje gas terug. Vooral een bedrijvige Teodorczyk kreeg enkele kansen om zijn doelpuntentotaal aan te dikken, maar de topscorer uit onze competitie zou zondagavond de netten niet vinden. Ook pogingen van Bruno en Tielemans misten doel.

Gemakkelijke clean sheet

Anderlecht trekt donderdagavond naar AA Gent en zat de tweede helft duidelijk al met zijn gedachten in de Ghelamco Arena. “Niet te veel energie verspillen en geen domme gele kaarten pakken”, zag je zowat iedereen op het veld denken. Eupen had zich immers al lang gewonnen gegeven en Anderlecht-keeper Boeckx moest gedurende de hele match amper één save doen. Allicht de makkelijkste clean sheet uit zijn carrière.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Anderlecht

Eupen

Gelukkig hadden uitblinker Dendoncker en Hanni er nog wel zin in. Beide spelers zouden elk nog één keer scoren. Dendoncker in de 61e minuut met een laag afstandsschot in de hoek, Hanni in de voorlaatste minuut met een verre lob. De 4-0 van Hanni kwam er na het zoveelste mistasten van Eupen-keeper Babacar Niasse, de schlemiel van de match.

In de stand komt de Belgische recordkampioen met 35 punten alleen op de derde plaats terecht, op één punt van Zulte Waregem en op twee punten van leider Club Brugge. Eupen staat met zeventien punten op de dertiende plaats. Anderlecht speelt donderdag dus op Gent, Eupen ontvangt woensdag Club Brugge.