Het protest is gericht tegen minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine.
Volledig scherm
Het protest is gericht tegen minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. © Photo News

Protestactie gepland tegen strengere regels rond inkomensgarantie voor ouderen

Volgende maandag is er om 10 uur een actie gepland aan het kabinet van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine tegen de strengere regels bij de inkomensgarantie voor ouderen. De actie gaat uit van het Franstalige burgercollectief ‘Bende van Razende Ouderen’ (Gang des vieux en colère; nvdr) en van de Liga voor Mensenrechten. 

13 reacties

  • Ken Grootjans

    4 jaar geleden
    Controles zeker behouden, maar meldingsplicht vanaf 1 week. Meldingsplicht wil niet zeggen dat men niet weg mag. Ook voor de aangetekende brief moet men niet thuis blijven, je kan die nadien afhalen op postkantoor. Voor werkenden, ziekteverlof is het systeem veel strenger. Meldingsplicht vanaf 1 dag en beschikbaar voor controle, om 't even waar. Privacy? Mag het niet geweten zijn dat men eigenlijk in Zuid-Frankrijk, Spanje, Portugal, Marokko, ... verblijft?
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ik sta volledig achter meer controle, is vaak nodig. Maar ook bij rijkere zelfstandigen zou er eens controle mogen uitgevoerd worden, en deze blijft uit. Daar spreekt niemand over.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    IGO'ers mag/moet men dagelijks controleren net zoals leefloners en doppers. Iedereen kent wel 1 of andere persoon die ermee sjoemelt dus extra controle is nodig. Ikzelf was onlangs 3 maand op ziekteverlof wegens operatie en heb geen enkele keer controle gehad? Voor mij mochten die wekelijks langskomen, lijkt me niet meer als normaal aangezien ik betaald werd om niets te doen.
  • Mierke Mierlala

    4 jaar geleden
    Als je écht zo weinig inkomen hebt, dan heb je geen geld om op vakantie te gaan. In binnen-of buitenland.
  • Danni Van Driessche

    4 jaar geleden
    Zo gaat dat in België, mensen nog dieper duwen. Maar het groeipakket “ vroeger kindergeld “ moet men niet meer werken. In België wonen is al voldoende. Wat maken ze er toch een potje van