Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Charles Michel legt laatste hand aan compromisvoorstel voor EU-begroting: “Iedereen zal water bij de wijn moeten doen”

Europese UnieEind deze week, of ten laatste begin volgende week zal Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, de 27 EU-lidstaten een compromisvoorstel voor de Europese meerjarenbegroting 2021-2027 bezorgen. Het is Michels bedoeling dat er op de Europese top van volgende week donderdag een akkoord over dat meerjarig financieel kader (MFK) gesloten wordt. Maar of dat zal lukken, is nog koffiedik kijken. "Iedereen zal water bij de wijn moeten doen", luidt het in de Europese wijk.

23 reacties

  • Alain Maes

    4 jaar geleden
    Water bij de wijn, in onze fles is er bijna geen wijn meer en hun fles is nog goed gevuld, dat ze daar een beetje water in gieten
  • Gerd Goossens

    4 jaar geleden
    de burger moet wat water bij HUN wijn doen.
  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    Klugende politicie worden hier beloond en stappen in de EU Daar zitten ze vast met een riante wedde waar ze nog ene stuk moeten afgeven aan hun partij schijnt het ?
  • Don Tessers

    4 jaar geleden
    Donald Trump houdt grote schoonmaak, Boris Johnson houdt grote schoonmaak, tijd dat er ook grote schoonmaak in België gaat plaatsvinden. Nederland zijn de burgers het ook spuugzat en willen dat de regering opdondert.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    De Britse netto bijdrage bedroeg 10 Mrd EUR, de grootse netto-ontvanger is Polen met 11 Mrd EURO. Dus ruimte zat om de zaken wat in evenwicht te trekken. Dat België nog een ontwikkelingsland is, blijkt uit het feit dat ze met 2,5 Mrd EURO een netto-ontvanger zijn...zegt voldoende. Als je uit het buitenland terugkomt, zie je zo dat hier zowat alles vuil en verloederd is. Waar is naast het eigen verbraste geld dan het extra-Europees geld naartoe gegaan...??