Samsung legt eerste 5G-telefoon in Belgische winkels

Als eerste van de grote smartphonemakers legt Samsung op 13 maart een 5G-smartphone in de Belgische winkelrekken, ook al is het 5G-netwerk er in België nog lang niet. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

De Zuid-Koreaanse techgigant heeft vandaag tijdens een show in San Francisco zijn nieuwste generatie smartphones voorgesteld.

Opvallen doet de nieuwe telefoon al met zijn naam. De voorbije jaren ging Samsung telkens een cijfer hoger in de Galaxy S-reeks, die vorig jaar aan S10 zat, maar nu springt Samsung meteen naar S20.

Bovendien is er geen goedkoper instapmodel met achtervoegsel ‘e’ meer, zoals de S10e. Het begint bij S20 (899 euro), en dan is er ook nog een S20+ (999 euro) en een S20 Ultra (1.349 euro voor 128 GB of 1.549 euro voor 512 GB). Enkel de S20 Ultra komt in België op de markt met 5G-capaciteit. De S20 Ultra is de krachtpatser van de drie.

Samsung legt de nadruk vooral op de camera, die weer wat meer rekent op artificiële intelligentie om goeie foto’s te maken. De duurste van de S20-familie beschikt over een superzoom die tot 100 keer kan inzoomen. Iets of iemand vanop verre afstand fotograferen, wordt daarmee akelig eenvoudig.

Meer