Kandidaat Bernie Sanders op campagne in New Hampshire. (11/02/2020)
Volledig scherm
Kandidaat Bernie Sanders op campagne in New Hampshire. (11/02/2020) © AFP

Bernie Sanders wint Democratische voorverkiezingen in New Hampshire

UPDATEBernie Sanders heeft de voorverkiezingen van de Democratische Partij in de staat New Hampshire gewonnen. Na telling van 94 procent van de stemmen, behaalde de senator van Vermont 26 procent van de stemmen in de Amerikaanse staat. De 78-jarige linksbuiten van de Democratische Partij bleef rivaal Pete Buttigieg - die meer op het politieke midden mikt - met ruim 4.000 stemmen voor. Daarmee wordt Sanders een serieuze kanshebber om het in november tegen Trump op te nemen.

  1. KIJK. Burgers verlaten Vovtsjansk met tranen in de ogen door Russisch grondoffensief: “Je kan hier elk moment sterven”

    KIJK. Burgers verlaten Vovtsjansk met tranen in de ogen door Russisch grondoffen­sief: “Je kan hier elk moment sterven”

    Met gevulde zakken en tranen in de ogen verlaten de inwoners van de grensregio bij Charkiv hun huizen. Rusland lanceerde er een nieuw grondoffensief en heeft geprobeerd om met gepantserde voertuigen de grens over te steken. De ene na de andere luchtaanval vindt er plaats en vele woningen zijn compleet vernield. Militairen en vrijwilligers zetten zich in om burgers te evacueren, aangezien de situatie levensgevaarlijk is. “Het is onbeschrijfelijk wat er de laatste dagen is gebeurd. Ik kan nu of binnen enkele uren sterven”, vertelt Valentyna Hrevnova (75) aan een journalist ter plaatse.
  2. PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”
    PREMIUM
    EUROVISIESONGFESTIVAL
    39

    PORTRET. Wie is Joost Klein écht? “Ik laat me de mond niet snoeren, zeker niet door mensen met geld”

    Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet begrepen door wie ouder is dan 30. Veel van wat hij doet, blijkt ook ingegeven door zijn verleden. “Ik praat niet graag over de dood van mijn ouders.”