Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx
Volledig scherm
Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx © EPA

Advocaat Kris Luyckx zelf verdacht van heling

De bekende Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx (49) wordt verdacht van schending van het beroepsgeheim en heling. Dat vernam De Tijd en wordt bevestigd door het Brusselse parket-generaal. Omdat Luyckx ook plaatsvervangend rechter is bij het Antwerpse hof van beroep, is het dossier ook al meegedeeld aan de minister van Justitie en zijn de feiten onderzocht door een onderzoeksrechter bij het Brusselse hof van beroep.

16 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Eigenaardig, volgens mensen op dit forum zijn advocaten, verfoeilijk. MAAR als ze er een nodig hebben kunnen ze niet rap genoeg zijn. Dan vallen al die vooroordelen plots weg. Dat noemt men hypocrisie. ...en een advocaat gaat zijn cliënten niet screenen wat het geld betreft, net zomin een bakker, beenhouwer, supermarkt dat gaat doen. Trouwens hoe ? Er is nog zoiets als bankgeheim.
  • Ronny Claes

    4 jaar geleden
    Waar rook is is vuur. De afgeluisterde gesprekken zijn toch duidelijk... Onbegrijpelijk van die vent... Luyckx zelf in de gevangenis. Wanneer staat proces gepland??
  • Merlijn Picavet

    4 jaar geleden
    Carriere, geld, macht, elitair, aanzien niet direct de juiste motivaties om correct en rechtgeaard te zijn.
  • Ronald Daens

    4 jaar geleden
    Een advocaat die er steeds voor kiest om de grootste drugsdealers van ons land te verdedigen is dan ook nog eens plaatsvervangend rechter. Welkom in België.
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Advocaten moeten eerst na gaan van waar het geld komt waarmee ze de advocaten betalen, 99,9 keer is dat misdaad geld...!!! Hallo Mr Geens nog veel werk hé.