Direct naar artikelinhoud
Overheid

Ambtenaren ontzet over miljoenenproject Brusselse administratie

Archiefbeeld van Brussel.Beeld Baert Marc

Het toekomstige hoofdkantoor van de Brusselse administratie wil interactieve aanraakschermen plaatsen, maar dat project - van bijna 4 miljoen euro - valt zwaar bij de ambtenaren. Ze zien het als een verspilling.

De 2.000 ambtenaren van de Brusselse openbare dienst en de Brusselse belastingdienst nemen straks hun intrek in de Silver Tower, momenteel in aanbouw in de Noordwijk. De leiding van de Brusselse administratie wil daarbij een heuse numerieke revolutie lanceren. 

Naast de ontwikkeling van een mobiele app voor ambtenaren omvat het project de plaatsing van zelfbedieningskiosken en een mediamuur met vier verticale LED-schermen met gebaarherkenning waar video's, foto's en interactieve spellen mee kunnen worden verspreid.

Volgens een intern document dat L'Echo kon inkijken kost de dynamische affichage 3,9 miljoen euro (btw incluis) en is 2 miljoen nodig voor de ontwikkeling van de mobiele app. Op tafel ligt ook een 'lichtplan', een optie van 2 miljoen euro, dat twee LED-muren buiten het gebouw voorziet.

In een brief aan directeur-generaal Christian Lamouline wijst een van de betrokken afdelingen op de "extreem dure ontwikkelingen, gezien hun rentabiliteit en hun nut voor de ambtenaren of de burgers waarmee we contact hebben.”