Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

Wetenschappers geïntrigeerd door mysterieus radiosignaal dat om de 16 dagen naar Aarde wordt gestuurd

Vanuit een sterrenstelsel op zo’n 500 miljoen lichtjaren van de Aarde worden radiosignalen naar ons gestuurd. Dat gegeven op zich is geen primeur, maar voor de eerste keer zit er ook echt een patroon in. De mysterieuze signalen bereiken de Aarde om de 16 dagen. En nét dat houdt onderzoekers bezig.

53 reacties

  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Als wij er zijn, dan bestaan er nog anderen ook.
  • Myriam Michiels

    4 jaar geleden
    ET phone home............klinkt nog zo gek niet. Eerst zijn ze benieuwd of er ergens leven is en nu ze signalen ontvangen geloven ze er niets van. Wetenschappers hé.....
  • billy brenders

    4 jaar geleden
    Beste geleerde, neutron stars pulsen niet. Pulsars en magnetars weer wel. Een neutron ster is niet perce wwn pulsar, daarmee dat de ene een pulsar noemt en de andere een pulsar of magnetar
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Kunnen misschien onze politiekers naartoe sturen,denk eens 500 miljoen lichtjaren,die zien we met garantie nooit meer terug !
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Zowieso is er ergens wel buitenaards leven. Misschien niet in de vorm die wij verwachten. Maar ergens zullen er wel andere organisemn zijn, als zijn het zelfs 1 cellige. Dat is nog altijd buitenaards. Nu de kans dat er ergens iets bestaat en evenver in "evolutie" als wij is klein.