© Photo News

Michy Batshuayi vrijgesproken in zaak rond ‘liefdesbaby’

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Rode Duivel Michy Batshuayi vrijgesproken. De speler was gedagvaard omdat hij het alimentatiegeld van zijn ‘liefdeskind’ niet zou hebben gestort. De rechter zei dat de speler nog geen twee maanden in gebreke was gesteld en dat een vonnis van een rechtstreekse dagvaarding nog niet definitief was.

tdk

Volgens de verdediging werden de onderhoudsgelden niet overgemaakt wegens een nalatigheid van de zaakwaarnemer van de voetbalspeler. Batshuayi leerde in 2017 een vrouw kennen via Instagram en had er een korte relatie mee. Tijdens die relatie werd ze zwanger. Aanvankelijk weigerde de speler om zijn vaderschap te erkennen, maar na een DNA-test verplichtte een rechter de voetballer om een maandelijkse alimentatie te betalen.

Toen het geld enkele maanden niet werd gestort, werden er gerechtelijke stappen gezet. Met een procedure voor de correctionele rechtbank als gevolg. Ondertussen zou de Rode Duivel zijn achterstallige onderhoudsgeld wel gestort hebben.

De strafrechter stelde dat Batshuayi nog geen twee maanden in gebreke was gesteld en een eerder vonnis in de zaak nog niet definitief was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal