Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Leerlingen uit Steinerscholen presteren minder in hoger onderwijs: dit is het verschil tussen de verschillende systeemscholen in ons land

Leerlingen uit Steinerscholen hebben in het hoger onderwijs een lager studierendement dan de gemiddelde afgestudeerde uit het algemeen secundair onderwijs (ASO). Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Roosmarijn Beckers. Maar wat is het Steineronderwijs nu juist, en waarin verschilt het van andere systeemscholen in ons land?

11 reacties

  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Mondig zijn is een probleem. Daarom dat je minder presteert omdat je niet akkoord bent met wat anderen zomaar aannemen. Wat noem je dan beter? Zeer bedroevend dat je een zeer grote minderheid representatief neemt en besluit dat ze minder goed presteren.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik dacht dat de einddoelen voor alle lagere scholen dezelfde waren?
  • ann verheijen

    5 jaar geleden
    kunnen die kinderen überhaupt wel samenwerken ?
  • ann verheijen

    5 jaar geleden
    waarom wordt er dan door de leraars aangeraden dat een middelbaar student uit een Montessori school een tussenjaar neemt en niet meteen naar de univ gaat ? Zijn de lln. niet voldoende opgeleid om meteen in te pikken op de univ ?
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Rudolf Steiner is niet meteen onbesproken. Welk plan er ook gevolgd wordt, de leerlingen moeten op het einde van de rit bepaalde vaardigheden hebben. Elke vorm van onderwijs moet daaraan voldoen.