EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Zou Bernie Sanders kans maken tegen Trump? Onze Amerikacorrespondente Greet De Keyser legt uit

Bernie Sanders heeft de Democratische voorverkiezing in de Amerikaanse staat New Hampshire op zijn naam geschreven. De 78-jarige zelfverklaarde socialist lijkt daarmee de wind in de zeilen te hebben, nadat hij eerder al nipt tweede werd in de staat Iowa. “Deze overwinning is het begin van het einde voor Donald Trump”, klonk het afgelopen nacht toen hij zijn supporters toesprak. Maar is dat wel zo? Zou hij een kans maken als hij het tegen de huidige Amerikaanse president zou opnemen? Onze Amerikacorrespondente Greet De Keyser legt uit.

43 reacties

  • jan janssens

    4 jaar geleden
    Mijn Amerikaanse vrienden hopen dat hij niet wint , geen van beide kanidaten biden of sanders zijn goed en ze kunnen Trump toch niet aan .
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Het zijn allemaal miljoenairs die tegen elkaar strijden en verder het volk laten verkommeren. Het maakt geen verschil wie het wordt, het volk verliest. Net als bij ons.
  • Abdelmalik Malik

    4 jaar geleden
    Bernie Sanders gaat Trump makkelijk verslaan,in new York en california wint hij al zowiezo en hij is heel geliefd door de mensen niet zoals Hillary Clinton
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    En wat als hij wegens ouderdom 03 nov niet haalt? Is daar al rekening mee gehouden. Of rekenen de democraten daar op!
  • Mario Bocque

    4 jaar geleden
    Moet die niet op pensioen ? Binnenkort stellen ze zich nog verkiesbaar op 95 jaar.