getty
Volledig scherm
PREMIUM
© getty

Hoe ouder we worden, hoe vitaler we ons voelen: 55-plussers zeggen meer energie te hebben dan jongeren

55-plussers voelen zich véél vitaler dan jongeren. Ze zeggen levenslustiger, minder moe en minder uitgeput te zijn dan de ‘actievere’ 18- tot 54-jarigen. Dat blijkt uit jongste Gezondheidsenquête van Scienscano naar het psychisch welbevinden van de Belg. Opvallend: hoe ouder, hoe meer we ons energiek voelen. “Met de herfst van het leven in zicht, doen we meer wat ons echt energie geeft.”

5 reacties

  • Charel De Kromhe

    4 jaar geleden
    Mr Peeters,in de bouw is het een zak van 25kg.Uiteraard niet te vergelijken met mijn vader die als havenarbeider zakken van 70 kg hoefde te tillen .Zelf in de bouw met zakjes van 50 kg gespeeld.Nu als 55+ werken we dagelijks minstens 9h .30 Jaar geleden werkte we ook tot 100h per week,(zeven dagen).De huidige generatie doet dat niet ,ze zijn veel slimmer en geef ze geen ongelijk.Ben in de fleur van mijn sleet,richting tram 6.Nu is een man van 70 is in vergelijking met 35J geleden een 50 jarige.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Logisch ,de huidige 50 jarige zijn dan ook niet "versleten".Vroeger was je op door labeur,vandaag mag je volgens de ARAB(arbeidsreglement) zelfs geen zak zwaarder dan 5 kg verzetten ,er zijn zoveel voorschriften wat je niet mag dan wel dat zelfs je spieren zouden weg schrompelen.Wij werkten ook veel meer ,men had in onze tijd eens met 36 uur moeten afkomen per week,het is dan ook logisch dat men langer kan en moet werken.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Triestig als ge ziet hoe veel jongeren rondhangen, met handen in de broekzakken ipv van ze uit de mouwen te steken. Ik vraag me af wat ze nog itoe in staat zullen zijn op hun 75ste als ze nu ' t werken niet gewoon zijn.
  • Niko

    4 jaar geleden
    Na een leven in de koolmijn en op de bouw zit er op mijn 58 niet veel leven meer in, het is maar wat je gedaan hebt zeker.
  • Harry Ruts

    4 jaar geleden
    Als dat zo is waarom zouden we dan niet langer werken?