Man filmt honderden vrouwen onder hun rok, 12 maanden cel

© © VRT 2011 Ysabel Jongeneelen

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 43-jarige man veroordeeld tot twaalf maanden cel voor voyeurisme. Hij maakte gedurende ruim twee jaar beelden van tientallen vrouwen op openbare plaatsen in Leuven, met focus op hun lingerie.

Ivan S. werd vervolgd voor voyeuristische opnames van verschillende, niet nader geïdentificeerde vrouwen in Leuven van 29 februari 2016 tot 27 juni 2018. Op die laatste datum werd hij door de politie ingerekend op de Oude Markt in Leuven, nadat hij was betrapt toen hij heimelijk onder de rokken van enkele vrouwen aan het filmen was.

Tijdens het verhoor gaf de man toe dat hij geregeld vrouwen onder de rok had gefilmd op de openbare weg en openbare plaatsen. Als hij de kans kreeg, deed hij dat ook met zijn buurvrouwen. Bij een huiszoeking werden honderden heimelijk genomen beeld- en videobestanden gevonden van vrouwen in een rok of kleedje. De focus lag daarbij expliciet op hun lingerie. De opnames gingen terug tot 2010 en waren netjes in mappen geordend.

Een deel van het beeldmateriaal was vanop afstand genomen door in te zoomen. Een ander deel werd van dichtbij genomen, nadat hij de vrouwen had benaderd. Nog andere beelden toonden lichamen van vrouwen in hun tuin of woning, niet zelden bij het omkleden in de vroege of late uren. Sommige slachtoffers werden halfnaakt gefilmd.

Op de zitting verklaarde de beklaagde dat hij handelde vanuit een dwangneurose, die ontstond door overprikkeling. De rechtbank oordeelde dat voor het voorkomen van recidive vooral opvolging en begeleiding nodig zijn. De straf werd met uitstel verleend, onder vijf probatievoorwaarden zoals verplichte psychiatrische begeleiding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen