In de Chinese miljoenenstad Guangzhou gaan mensen met mondkapjes de straat op om zich te beschermen tegen het coronavirus/Covid-19. (12/02/2020)
Volledig scherm
In de Chinese miljoenenstad Guangzhou gaan mensen met mondkapjes de straat op om zich te beschermen tegen het coronavirus/Covid-19. (12/02/2020) © EPA

Snelste stijging sinds uitbraak coronavirus: 242 dodelijke slachtoffers en 14.800 nieuwe besmettingen in één dag

Wereldwijd zijn meer dan 60.000 patiënten met het coronavirus besmet, de overgrote meerderheid in China. De bijna 15.000 nieuwe besmettingen in een dag tijd zouden vooral te verklaren zijn doordat medici in China nu ook de diagnose mogen stellen op basis van klachten van de patiënt, zonder gebruik te maken van gespecialiseerde test-kits. 1.370 mensen zijn al aan de ziekte bezweken, meer dan aan het SARS-virus in 2002 en 2003. Op drie personen na vielen alle doden in China. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de longaandoening officieel Covid-19 gedoopt en waarschuwt dat het virus kan uitbreiden naar mensen die niet in China zijn geweest. WHO-baas Adhanom noemde het virus “publieke vijand nummer 1".

59 reacties

  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    De overbevolking is een feit, en daarom moeten er een groot aantal verdwijnen, liefst de ouderen die eigenlijk meer een last dan een lust zijn voor de regeringen want ze kosten alleen maar geld en brengen niet veel op. En wat is het gemakkelijkste, een virus verspreiden dat deze werking perfect doet zoals ze verlangen. Meeste doden zijn personen boven de 65 jaar. Het virus is trouwens ontstaan in een labo, en er zou zelfs een patent op genomen zijn.
  • johan vankeirs

    4 jaar geleden
    Ik begin mij stilaan af te vragen wat hier allemaal boven onze hoofden aan het gebeuren is.Volgens mij is er hier iets gaande met een geurtje aan en houden ze de bevolking voor den domme.Ik begin schrik te krijgen voor wat de wetenschap verbergt.Hopelijk ben ik volledig verkeert.
  • Azaire Vanhoutte

    4 jaar geleden
    dat komt ervan met gesjoemel met dieren ,en er staan nog andere virussen op wacht,
  • Peter Dermaut

    4 jaar geleden
    Het kan ook dat men het cijfer vd besmettingen aanpast ADHv het aantal doden.... dit om het aantal doden tussen de 2&3 % te houden
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Het corona virus is niet het probleem. Het probleem omtrent covid19 is dat er geen informatie wordt over verspreidt en bijgevolg is het daarom dat het zal uitbreiden. Met dan aan de verantwoordelijken die helemaal niet transparant informatie delen.
  1. KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    KIJK. George was op zijn achttiende plots dakloos: “Een thuis had ik niet, onder deze boom sliep ik”

    Dertig procent van de dak- en thuislozen heeft ook mentale problemen, vaak veroorzaakt net omdat ze geen thuis hebben. Een van die dakloze jongeren was George. George zat zijn hele leven in een jeugdinstelling. Op zijn achttiende stopte die hulp en kwam hij op straat terecht in Gent. Een op de drie jongeren die dak- of thuisloos is, komt ook uit zo’n jeugdinstelling. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens kon hem spreken: “Intussen gaat het beter met mij. Ik vond werk en een appartement.”
  2. Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheidsbrief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”
    PREMIUM
    51

    Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheids­brief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”

    Charon (26) en Sannie (25) waren niet “zomaar” broer en zus. Ze waren onafscheidelijk. Verenigd in het verdriet om hun ouders. En nu verenigd in de dood. De politie vond hen maandagmorgen terug in het huis waar ze samen woonden. Hij zou haar eerst omgebracht hebben om daarna zelf uit het leven te stappen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat een gezamenlijke keuze was. Collega’s en vrienden getuigen: “Ze zei me dat ze niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten doen.”
    Dentergem