Rajae Maouane, covoorzitter Ecolo
Volledig scherm
Rajae Maouane, covoorzitter Ecolo © Photo News

Ecolo herhaalt veto tegen N-VA: “Als regering met N-VA wordt gevormd, dan zal het zonder ons zijn”

"Als er een regering met N-VA wordt gevormd, dan zal het zonder ons zijn.” Covoorzitter Rajae Maouane van Ecolo heeft donderdag in Metro nog eens duidelijk gemaakt dat de Franstalige groenen niet met de Vlaams-nationalistische partij het gesprek willen aangaan over de vorming van een federale regering. "Het is essentieel voor Ecolo dat we snel kunnen gaan", zo verwijst Maouane naar de "enorme uitdagingen" die aangepakt moeten worden op vlak van bijvoorbeeld mobiliteit, justitie, de circulaire economie en de ecologische transitie. 

67 reacties

  • Jean-pierre Janssens

    4 jaar geleden
    verander de wetgeving. en schaf die deelregeringen af!!! !incluus de staatshervormingen.........allemaaal..!!!!!!......een enkele confederale staat...zonder koningshuis.....maar een president......gedaan met die zever.das de enige oplossing!!!! ik voel me beschaamd om me belg te noemen en het woord belg in de mond te nemen...want dat bestaat gewoonweg niet!!!! we hebben zelfs geen eigen tv zender!!! rijtaks biv ..pensoien gezondheids zorg is 4 keer verschillend!!!! mini europa in de eu!!!
  • gino vanloy

    4 jaar geleden
    Verdeel en heers is de politiek hier men heeft ons altijd met opzet gesplitst en doen buiten VB allen mee!, NVA die het geënsceneerde placebo is voor een echt Vlaamse partij, en Ecolo dat geprofiteerd heeft van de ontevredenheid van de Waal, maar zelf een hoopje "Belgiëslayers" zijn! Confederalisme is geen vrijheid, het is een ingepraat contract voor uitsterven in de EU! Immigranten zijn tegen België enkel voor hun macht, niet anders! En zeker geen politici, dat zijn mollen! UIt de EU!
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ok, geen probleem, vertrek dan maar ! Jullie zijn onverdraagzaam en weigeren democratie te erkennen. N-VA haalde genoeg stemmen om mee te regeren of is een Vlaamse stem weer niks waard bij jullie ?
  • Fonz Ooms

    4 jaar geleden
    Goed, daar zijn we dan ook vanaf.
  • jack vandenhende

    4 jaar geleden
    @danny janssens , het is Wallonië die denkt dat het welkom is in Frankrijk of Luxemburg , daar heeft de PS al meermaals voor gelobbyd zonder resultaten trouwens . En Vlaanderen zal nooit opgeslorpt worden , met één van de grootste economie van Europa . Die onzin van u , word met de dag lachwekkender .