WhatsApp overschrijdt kaap van 2 miljard gebruikers

Voor het eerst heeft chatapplicatie wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers. Dat komt overeen met een kwart van de wereldbevolking.

De berichtendienst zag het levenslicht in 2009. Computerprogrammeurs Brian Acton en Jan Koum hadden zich net een iPhone aangeschaft en zagen in de nieuwe wereld van applicaties een ideaal middel om berichten te sturen. In februari 2016 rondde WhatsApp alvast de kaap van 1 miljard gebruikers.

‘Er zijn zoveel belangrijke en bijzondere momenten die via WhatsApp gebeuren en we zijn nederig en vereerd deze mijlpaal te bereiken’, staat te lezen in een blogpost van de initiatiefnemers, die ooit solliciteerden bij Facebook. Daar werd het duo niet aangenomen. In 2014, na een hele tijd onderhandelen, kocht het bedrijf van Mark Zuckerberg WhatsApp wel voor 19 miljard dollar.

WhatsApp is ondertussen uitgegroeid tot het meest gebruikte chatplatform ter wereld. Daarna volgen Facebook Messenger en het Chinese WeChat. In januari maakte Facebook nog bekend dat er dagelijks 2,6 miljard mensen een beroep doen op de applicaties van Facebook. Dat zijn dan Facebook, Messenger, Instagram en dus WhatsApp. Die laatste brengt echter zo goed als geen geld op en dat blijft een pijnpunt.

Meer