Uber groeit in Amsterdam en pikt nieuwe kantoren op

Uber heeft een groter kantoor gevonden voor zijn internationale hoofdkwartier in Amsterdam.

De techgigant zal in 2022 tweederde van het Tripolis-complex huren, dat ligt in het zakendistrict van Amsterdam. De nieuwe kantoren zijn 45.000 vierkante meter groot. Uber zegt in een verklaring dat er nog uitbreidingsmogelijkheden zijn voor het bedrijf.

Jump

Het personeelsbestand van Uber groeit enorm in Nederland. Dat is deels te danken aan de nieuwe diensten zoals Jump (elektrische fietsen) en Uber Freight (vervoer van goederen).

In het huidige gebouw van Uber zitten 1.500 personeelsleden. In 2017 waren dat er slechts 400. Er is ook een tijdelijke oplossing tot Uber in de nieuwe kantoren kan. Er wordt een gebouw gehuurd waar 600 plaatsen zijn.

Internationaal heeft Uber 27.000 mensen in dienst, in 700 steden. Het hoofdkwartier van Uber ligt sinds 2012 in Amsterdam. De belastingen op royalties bedragen daar namelijk slechts 7 procent. De ‘basis’ van Uber ligt echter nog steeds in San Francisco.

Op dat kantoor vielen recent nog ontslagen, in totaal moesten 1.000 mensen vertrekken. Enkele locaties waar de winst erg laag lag, zijn intussen stopgezet. Bij de laatste kwartaalresultaten beloofde Uber een eerste keer kwartaalwinst op het einde van 2020.

Meer