De Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, wordt op het matje geroepen door de Democraten. Hij moet zich verantwoorden voor de zaak van Trumps ex-adviseur Roger Stone.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, wordt op het matje geroepen door de Democraten. Hij moet zich verantwoorden voor de zaak van Trumps ex-adviseur Roger Stone. © AFP

Amerikaanse minister van Justitie getuigt in Huis van Afgevaardigden na verlaging strafeis

De Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, wordt op 31 maart in het Huis van Afgevaardigden, een van de twee kamers van het Congres, verwacht. Dat melden de Democraten in de commissie Justitie op Twitter. Barr zal zich in die commissie onder meer moeten verantwoorden voor de verlaging van een strafeis tegen Roger Stone, een vertrouweling van president Donald Trump. De president had zich op Twitter kwaad gemaakt over de te zware straf die zijn adviseur riskeert.

6 reacties

  • Lilianne Van Neylen

    4 jaar geleden
    Zoals geweten: Trump heeft alleenmacht over de oorlogsknop, de rechters, Het huis en Amerikaanse miljarden. Zoals het hoort bij een dictator. Toch kiezen ze voor hem. Het moet zijn dat de gemiddelde Amerikaan dit leuk vindt!
  • Karel Dierckx

    4 jaar geleden
    Stone is veroordeeld, Daan Roos, en dus is zijn schuld bewezen geacht. Alleen de strafmaat moet nog bepaald worden en het gewicht van de bewijslast heeft daar geen invloed op.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Die Barr is gewoon de handpop van Trump.
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Indien zou blijken dat de beschuldingen van de commissie Müller tegen Stone zwak zijn en ontstaan zijn door vooringenomenheid en niet door sterke bewijzen, dan ......
  • Peter De Sutter

    4 jaar geleden
    En dat is geen gesjoemel door de ‘president’???