Chinese onderzoekers verpakken testmateriaal om het virus op te sporen.
Volledig scherm
Chinese onderzoekers verpakken testmateriaal om het virus op te sporen. © Photo News

Indien situatie in China blijft verslechteren, dan heeft ook rest van de wereld een groot probleem

De corona-uitbraak lijkt nog steeds niet onder controle in China. En indien de situatie niet snel verbetert, is ook de economische impact aanzienlijk. Niet alleen in China zelf, maar ook hier. Experten vrezen dat de wereldwijde gevolgen onderschat worden. Zo kan de bevoorrading van bepaalde medicijnen zoals paracetamol en antibiotica in het gedrang komen, want China is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé apotheek van de wereld. En indien die tijdelijk moet sluiten, hebben wij een probleem.

18 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Heeft niks met teveel te maken.Het is de schuld van de naoorlogse politiek.We moeten stoppen afhankelijk te worden van China.Westerse bedrijven zullen daar nog moeten vertrekken.De globalisering krijgt klappen.Dat zie je nu al.
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Ze zijn goed bezig om de stijging van de wereldbevolking te controleren.
  • Jonathan Van hoorebeke

    4 jaar geleden
    We kennen niks van dat virus. Of ja dat het mensen besmet en doodgaat. Maar zo veel besmetten en meer dan 1000 doden. Het virus is zeer besmettelijk dus het kan zeer rap gaan. Het is zeker geen griepje. En in mijn ogen zal het geen epidemie zijn aar een pandemie.
  • Alex Terieure

    4 jaar geleden
    Er worden grote wereldbeurzen afgelast! Te Barcelona de Mobile World Congress bijvoorbeeld en dit is niet de enige. Ik ging normaal gesproken naar ISE, alle afspraken geannuleerd! Alles ok dus.
  • Lou Bakker

    4 jaar geleden
    Voorlopig. Niet paniekeren. Valt wel mee. Maar 60%. Totdat de periode die " voorlopig " heet om en dan. Mevr. Deblock ?