Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Doorheen het oerwoud van noodnummers: welk nummer bel je voor welk noodgeval?

Vroeger was het simpel: voor eender welk noodgeval draaide je 900, wat later 100 werd. Daar kwamen achtereenvolgens nog 101, 112 - beide sinds dinsdag met keuzemenu -, 1722 en nu ook nog 1733 bij. Welk nummer bel je nu voor welk noodgeval? Een overzicht.

12 reacties

  • Gert De Vries

    4 jaar geleden
    Er is Europees maar één noodnummer en dat is 112 én daar moet men in alle (Europese) talen te woord gestaan worden. Hoe De Block, De Crem,... achterliggend de binnenkomende noodoproepen laten opvangen, verwerken en verdelen maakt geen kat uit, zolang 112 maar altijd snel bereikbaar is (voldoende bezet met mensen met de nodige kennis, ook qua talen). Dat België weer extra nummers wil met extra kosten om vriendjes te plezieren, 't ja...
  • Heidi Schroyen

    4 jaar geleden
    En ik maar 911 duwen.
  • Danny Bael

    4 jaar geleden
    Wat een zever. Één noodnummer voor ALLES en de operator doet best de rest (die zit namelijk kalm op zijn stoel en kan de juiste beslissing nemen) !
  • Hugo Schelstraete

    4 jaar geleden
    Met dank aan al onze regeringen in België. één nummer voor alle nood
  • Jean-Pierre Mathieu

    4 jaar geleden
    Zoals met alle websites, wordt het hetzelfde met telefoonnummers. Men ziet door het bos de bomen niet meer. Misschien een nummer creeeren om te vragen welk nummer men moet bellen.