Europees Commissaris voor Economie Paolo Gentiloni.
Volledig scherm
Europees Commissaris voor Economie Paolo Gentiloni. © EPA

Europese Commissie wil tikt België subtiel op de vingers: "vele problemen" bespreken met “volwaardige regering”

De Europese Commissie wil zo snel mogelijk een dialoog met een regering in volle bevoegdheid om "samen vele problemen aan te snijden". Dat heeft eurocommissaris voor Economie Paolo Gentiloni vanmiddag gezegd bij de presentatie van de nieuwe economische prognoses van de Europese Commissie.

17 reacties

  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Bij nieuwe verkiezingen gewoon afspreken dat de huidige volwaardig is ook al is ze minderheidsregering. Die politici gaan niet blijven spelen met het geld van de burger.
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Ingrid Grieten, De Belgische economie heeft Europese invloed. We zijn een belangrijke exporteur en van groot belang voor de Nederlandse, Duitse en Franse economie. Alles hangt aan elkaar. Daarom zullen we steeds meer samenwerking krijgen, om ten slotte op te gaan in een Verenigd Europa.
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Was de taak van de EU niet om zich met de europese economie bezig te houden in plaats van met de binnenlandse politiek van lidstaten? De Europese Commissie begint aardig veel autoritaire trekjes te vertonen en dat zou zich wel eens serieus kunnen gaan wreken. Een Nexit en Frexit begint bij hun burgers al veel terrein te winnen.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    Het beste zou zijn dat dit land, zo ongeveer als Griekenland, onder EU-voogdij te komt te staan...onze 700 parlementairen -waarvan de helft teveel- kunnen het namelijk niet...
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ik heb geen behoefte van bemoeienissen van de EU, moeien, geld aftroggelen en beslissingsboevoegdheden afnemen kunnen ze, maar tot op heden heeft die EU nog niks goed opgeleverd voor de gewone man ! Hopelijk snel een Bexit