© Jeffrey Gaens

Lommel United beleeft moeilijke tijden: “We zijn nog lang niet dood, maar...”

Het moet een bijzondere kerst worden voor Lommel United. Wil de club er nog in slagen om het degradatiespook in en rond het Soevereinstadion te verjagen, dan zal het zich met de nodige financiële middelen en/of via een uitgekiend netwerk van bevriende contacten op de transfermarkt moeten begeven.

pidi

Er is dit seizoen, en vaak ook terecht, naar de spelleiding gewezen. Want de dooddoener dat scheidsrechterlijke dwalingen elkaar op het einde van het seizoen altijd compenseren, wordt bij United naar het rijk der fabelen verwezen. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je geluk ook moet afdwingen. Stel een nevenklassement van individuele, puntenverslindende fouten op en Lommel United staat hier riant aan de leiding. Qua doelpuntenproductie valt het - vooral dankzij Christophe Bertjens - voorlopig nog mee.

Kerstwens

Trainer Tom Van Imschoot zal wel schietgebedjes prevelen dat zijn topscorer van blessureleed gespaard blijft. Maar vrijdag tegen Antwerp moest Lommel eigenlijk voor het eerst enkele sterkhouders tegelijk missen - Maletic, Berben, Gueroui - en dan viel op hoe dun de spoeling wel is. De bestaande kern niet gericht versterken en zo ook de concurrentie aanwakkeren, betekent een optie nemen op amateurvoetbal volgend seizoen. Power, leiderschap, het vermogen om een wedstrijd echt te controleren, het zijn ingrediënten die het huidige United mist. De fans beseffen het. ‘Wintermercato, geen woorden maar daden’, is hun kerstwens. “In de tweede helft tegen Antwerp heeft United bewezen dat het nog lang niet dood is. Maar versterking is welkom,” weet ook Van Imschoot.

Aangeboden door onze partners