Julian Stratenschulte/dpa
Volledig scherm
© Julian Stratenschulte/dpa

Tesla geeft voor 2 miljard dollar nieuwe aandelen uit

De Amerikaanse producent van elektrische wagens Tesla wil gebruikmaken van de koersopstoot van zijn aandelen om met een kapitaalsverhoging vers geld aan te trekken. Er worden nieuwe aandelen uitgegeven die bruto tot 2,3 miljard dollar (2,1 miljard euro) kunnen opleveren, zo heeft Tesla bekendgemaakt. 

5 reacties

  • Frank Joos

    4 jaar geleden
    92 hectare bos kappen om nieuwe fabriek te zetten. Is zeer groen. Wie wil nu nog een tesla kopen ?
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Zolang er geen groene stroom op overschot is, is de EW een extra verbruiker en dus zeker niet milieuvriendelijker. De mensen verplichten led verlichting te plaatsen om het verbruik te doen dalen en dan elektriciteit in een wagen gooien, onnozeler kan niet. Efficiëntie is belangrijker, zoals een hybride, 1 gekocht voor mijn dochter, verbruikt is tot 30% lager, door het recupereren van de remenergie. Musk is goed zijn zakken aan het vullen voor projecten waar we niets vanaf weten...
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Ze zijn ze er weer aan het inluizen.
  • bob schroyens

    4 jaar geleden
    één grote bubbel , helemaal niet milieu vriendelijk !!
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Alweer?.Wat zegt dat?.Juist ,dacht dat het bedrijf en de E wagen liep als een trein?. Musk zal wel de E goeroe uithangen ,maar niet met zijn centen.Nu profiteert hij nog van de stimulans omdat men de E wagen door de strot ramt ,zal wel eens kunnen ophouden en daar komt mij 1996 terug ,toen hadden we ook de E wagens,GM, Toyota,Nissan brachten ze op de markt maar 7 jaar later was E sprookje voorbij . We hebben 1.3 miljard voertuigen op de wereld,denk je nu werkelijk dat alles E kan?