N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel.
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel. © Photo News

Van Peel (N-VA): “Abortuswet moet op onderhandelingstafel komen”, advies loopt vertraging op

Als het van N-VA afhangt, wordt de mogelijke versoepeling van de abortuswet besproken tijdens de federale onderhandelingen. Dat zei Kamerlid Valerie Van Peel vanmiddag in Villa Politica. De Vlaams-nationalisten scharen zich daarmee achter het standpunt van CD&V, dat er al langer voor pleit om de gevoelige ethische thema's op de onderhandelingstafel te behandelen. Het advies van de Raad van State over de versoepeling van de wet laat ondertussen op zich wachten.

8 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Meteen heeft u de reden waarom het karretje van Cdv is vastgeroest aan dat van de nva. De reden ook van de uitval van De Crem.
  • jan vanreeth

    4 jaar geleden
    100 % akkoord met Valerie en Joachim.Zoiets jaag je niet op een wip en een gauw door een verdeeld parlement !
  • Guido van driel

    4 jaar geleden
    Alle mogelijke middelen om stokken in de wielen te steken, alles te vertragen, zullen door de katholieke loge broeders aangewend worden .
  • Marc Van Frankrijk

    4 jaar geleden
    Ik zie niet in waarom conservatief katholiek Vlaanderen zich te moeien heeft met mijn levenseinde? Ik verplicht hen niet om euthanasie te plegen, maar zij willen het mij wel ontnemen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Madam Van Peel, als ze maar n het nieuws komt ! Arme nva en De Ridder oppassen , kapers op de kust om de gunst van hun goeroe ?
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. De Block: "Informatieplicht mag niet misbruikt worden om euthanasie te vertragen”

    De Block: "Informa­tie­plicht mag niet misbruikt worden om euthanasie te vertragen”

    Katholieke ziekenhuizen mogen patiënten die euthanasie willen niet eerst verplichten om een palliatief traject door te lopen. In de Kamer zei minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) dat dit indruist tegen de wet op de patiëntenrechten. Voor CD&V-voorzitter Joachim Coens is het belangrijk dat ziekenhuizen die vanuit hun filosofie meer accenten willen leggen op palliatieve zorg, dat ook kunnen. Wel moeten ze dat vooraf aan de patiënt duidelijk maken, zei hij aan Villa Politica.