.
Volledig scherm
. © Wienerberger

Breken gevels zonder mortel of lijm binnenkort door?

Woon.Circulair wonen - waarbij ook materialen maximaal hergebruikt en gerecycleerd worden - is de toekomst. Heel wat bouwfabrikanten dragen hun steentje bij en dat kan er wel eens toe leiden dat onze gevels er daardoor anders gaan uitzien.

10 reacties

  • Kevin Vermeirssen

    4 jaar geleden
    Lego komt ook met zo een pakketten. Allemaal goed en wel , maar de werkuren om deze stenen te demonteren , mooi te stapelen en te transporteren zijn enorm. Wie wil deze stenen dan ook gebruiken. Nieuwprijs betalen voor gebruikte stenen?Hierbij ook het verlies van het metaal aangezien deze ook al verweerd zullen zijn en de staat van de bakstenen is ook maar de vraag.
  • eric loyens

    4 jaar geleden
    Wat is de kostprijs voor alle bevestigingen zoals de klips,een gevel die 50 geleden is gebouw hergebruikt men nu ook ??? Wat zijn de ouderdoms verschijnsels als je de gevel na 50 jaar terug uiteenhaald en hergebruikt??
  • Jan Claes

    4 jaar geleden
    lijkt me arbeidsintensiever dan gewoon metsen of lijmen. Moet men in elke steen een clip steken en deze bevestigen aan de snelbouwsteen?
  • louis van hoeylandt

    4 jaar geleden
    eerst moet het huis gebouwd worden en dan word er een voorzetgevel gebruikt .die nu al bestaan en al lang ,zie echt het voordeel niet ..waar word dat zand en cement gespaard ?als je de metalen profielen er bij rekent zie ik echt het profijt niet ..niet in materiaal en niet in geld
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Heel dat duurzaamheid en isoleren zal binnen 10 j veel geld kosten en vooral veel zieken asbest is daar een lachertje tegen uw huizen gaan rotten waar ze staan dank u groen mij vagen ze daar niet mee goede oude bouw brikken en niks isolatie en co zelfs enkel glas maar mijn woning Ademt