© TVL

© Nederlandse Freelancers

thumbnail: null
thumbnail: null

Genk waarschuwt Hells Angels

De stad Genk heeft een duidelijke waarschuwing gegeven aan de leden van het nieuwe clubhuis van de Hells Angels op de Hasseltweg in Genk. Zaterdagavond hield de politie een grote controle aan het voormalige café Rosa. Sinds september is dat ingepalmd door de motorbende. 40 agenten van politie MidLim en drugshond zetten 90 personen aan de kant. In totaal werden acht verboden wapens gevonden.

Mireille MAES/Chris NELIS

Zaterdagavond was er een privéfeestje in het nieuwe clubhuis. Dat is sinds september overgenomen door de Hells Angels. Sindsdien heeft het volgens burgemeester Wim Dries geen publiek karakter meer, maar is het privé. “Voordien was de zaak café Rosa”, zegt Dries. “We wisten dat daar sinds een tijdje Hells Angels samenkwamen. Er zijn nooit klachten geweest. Het is altijd rustig gebleven. Maar in september ging de zaak dicht en zijn we eens gaan uitzoeken wat daar juist aan de hand was. We hebben begrepen dat De Lustige Bikers, de vzw die deel uitmaakt van de Hells Angels, het huurcontract heeft overgenomen en er een gesloten clubhuis van heeft gemaakt. Ook daarna is het rustig gebleven of zijn er geen klachten binnengekomen. Maar we wilden tonen dat we alles in de gaten houden. Nadat we wisten dat er een feest werd georganiseerd, hebben we er een grootschalige controle gehouden.”

Rijbewijs

De politie kwam met groot vertoon ter plaatse om een controleactie te doen. Er werden meer dan 40 medewerkers van de politie MidLim en een drugshond van de federale politie ingezet om alle voertuigen op de wegen naar het feestje te controleren.

Negentig personen werden aan de kant gezet voor identificatie en verder nazicht. Acht verboden wapens, waaronder vooral knipmessen, werden gevonden. Drie personen testten positief op alcohol. Een bestuurder had zijn verkeersbelasting niet betaald. Ook nog enkele kleine overtredingen, zoals het niet hebben van een rijbewijs, het rijden met een voorlopig rijbewijs in het weekend en met te veel personen en het ontbreken van een keuringsbewijs, werden vastgesteld. De controle verliep zonder incidenten.

Duidelijk kader

“De actie was meer een waarschuwing om te tonen dat we geen overlast willen”, zegt Dries. Medewerkers van de politiezone MidLim zitten in nationale en provinciale werkgroepen rond motorclubs. “We zijn dus nauw betrokken bij de aanpak van motorclubs”, gaat Dries verder. “Op dit moment zijn we niet meteen vragende partij voor extra middelen vanuit de federale overheid voor de aanpak ervan. We hebben dat altijd zelf gedaan. Maar we zien wel graag vanuit binnenlandse zaken een algemeen duidelijk kader hieromtrent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer